sunnuntai 7. tammikuuta 2018

AKTIIVISUUSPANNASTA APUA EPÄVARMUUTEEN

*Panta saatu yhteistyössä Kaunilan kanssa

kaunila aktiivisuuspanta
Meillä on nyt vajaan kuukauden ajan ollut Kaunilan aktiviisuuspanta Bamselle testissä. Panta on suunniteltu mittaamaan koiran aktiivisuutta nimensä mukaisesti. Panta on joustavaa materiaalia ja panta sisältää sensorin, josta bluethootin avulla lukemalla saa tiedot pihalle. Pannan lisäksi tarvitsee helppokäyttöisen Kaunila sovelluksen, joka on saatavina ilmaiseksi App storesta ja Google playsta.

Pantaa käyttämällä saa älyttömän hyvää tietoa koiran liikkumisesta mm. nukkuuko koiran yönsä hyvin ja oliko aamulenkki kuinka paljon erilaisempi kuin iltalenkki? Sovelluksesta näet tämän hetkisen livetilan, joka näyttää koiran sen hetkisen aktiivisuuden. Pääset myös kalenteritilaan, jossa näet koko kuukauden aktiiviset ajat sekä päivänäkymään, josta näet tuntien tarkkuudella koiran aktiivisuustason. Mitä enemmän aktiivisuuspantaa käyttää, sitä paremmin sitä oppii lukemaan. Näin helposti ja yksinkertaisesti selitettynä tummanvihreä on aktiivisin taso, vaaleanvihreä aktiivinen ja vaalea on vain pientä liikettä, nukkumista yms. 
kaunila kalenteri kaunila päivänäkymä

Tässä vertailukuvat päivänäkymästä kun Bamse ollut hoidossa vs. perus kotipäivä, josta tosin 40 minuutin koirapuistoilu puuttuu, kun ei olla jostain syystän uskallettu pantaa puitossa pitää.


Kun Bamse oli nuorempi, ulvoi poika yksinäisyyttään monta tuntia ja liikehti levottomasti. Jossain kohtaa huomasimme, että levottomuus oli hieman ainakin rauhottunut, sillä ulvonnasta ei enään tullut naapureilta sanomista ja hiljaista oli kun kotiovelle päästiin. Asiasta ei kuitenkaan oltu missään kohtaa varmoja. joten pannan saaminen oli ihan älyttömän hyvä juttu. Yksinollessaan olen jättänyt Bamselle aktiivisuuspannan kaulaan ja työpäivän päätteeksi lukenut tiedot pannasta ja voin sanoa, että tästä on ollut huimasti apua epävarmuuteen. Pannan avulla olen nyt varma, että Bamse ensimmäisen tunnin aikana syö luunsa loppuun, jonka jälkeen loppu yksinolon aika menee rauhallisissa merkeissä nukkuessa, korkeintaan juomaan herätessä. Panta on oiva hankinta, jos haluaa tietää mitä koira puuhaa yksinollessaan tai kuinka esimerkiksi käyttäytyy yöllä. 

Meillä panta on lähes jatkuvasti Bamsen kaulassa paitsi koirapuistoillessa, sillä en halua, että panta hajoaa ja kuitenkin kun iso koira kyseessä on leikitkin hieman rajummat, hah.
husky aktiivisuuspanta
Aktiivisuuspannan hinta on 99€ ja saat tilattua pannan suoraan kotiisi Kaunilan verkkokaupasta tai jälleenmyyjiltä.

2 kommenttia:

 1. Blogger ilmoitti sopivalla hetkellä (hyvin myöhässä siis) sun syyskuussa kirjoittamasta kommentista, kun oon just viime aikoina miettinyt aktiivisuuspantoja! Oon miettinyt paljon miten ne toimii ja kirjoituksesi avasi mukavasti asiaa :)

  https://kirsunmitalla.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä kuulla, että tästä postauksesta oli sulle paljon apua! Mä voin kyllä käsi sydämellä suositella tota pantaa kaikille koiran omistajille :)

   Poista