perjantai 17. marraskuuta 2017

MITÄ ONGELMIA OLLAAN KOHDATTU?

Mitä ongelmia ollaan kohdattu tähän mennessä pennun kanssa?
Musta tuntuu, että Bamse on ollut melko helppo ainakin verrattuna mun perheen edelliseen siperianhuskyyn. Bamse on oppinut todella hyvin ja rajojaan se ei jaksanut kunnolla viikkoa kauempaa testata meillä kotona. Salaa hän aina sohvalle hiippaili, mutta nykyään sisäsiisteyden ansiosta hän saa sohvan divaanilla olevan viltin päälle tulla makoilemaan.
husky leikkii

Eroahdistuksen piirteitä

Alkuun kotiin jättö oli vaikeaa ja Bamse osoitti pieniä eroahdistuksen piirteitä, kun ei päästänyt mua lähtemään kotoa ja jopa suihkussa käymisen aikana ulvonta alkoi. Pari kuukautta sitä kamalaa monen tunnin kestävää ulvontaa jatkui ja hyperaktiivisen iloisuutta kotiin tullessa. Tehtiin paljon lyhyitä pätkiä eroahdistusharjoituksia ja etenkin odottaminen on tärkeä osa sitä. Nykyään Bamse on hiljaa eikä huuda kotona, mutta jos puoleksi tunniksi ei tälle pojalle keksi tekemistä niin hän kyllä keksii itsellensä. Tyytyväinen olen siitä, että Bamse nauttii luista ja semmoinen semi pieni luu kestää hänellä sen 20-30 minuuttia, jonka jälkeen poika rauhottuu ja menee nukkumaan. Onneksi meidän naapurit on ihan parhaita ja ovat informoineet metelin meille hyvällä mielellä.

Koiranpentu tuhoaa

Kotona on tähän mennessä tuhoutunut yksi tekokukka ja partsin oven sälekaihtimet. Sälekaihtimet todennäköisesti siksi, koska olen paljon parvekkeella ja hän yksin ollessaan on varmasti halunnut varmistaa olenko parvekkeella vai todella lähtenyt. Tekokukka nyt vain oli ruma ja varmasti oli hauskaa nyppiä jokainen terälehti yksitellen kukasta.
bamse seisoo

Oman puolustaminen

Uutena juttuna on tullut oman kuopan puolustaminen. Bamse tykkää siis kaivaa paljon kuoppia ja valmiitkin kuopat ovat parhaita. Pientä ärinää ja murinaa on esiintynyt koirapuistossa toisille koirille, jos hänen kuoppaansa on menty. Tästä tottakai kielletty heti ja pikkuhiljaa tuntuu, että tämäkin on jäämässä toivottavasti pois ennenkuin alkaakaan.

Vieraissa egoilu

Edelleen vieraissa sisälle kuseminen. Tätä en ymmärrä. Yrittääkö hän merkata paikat vai onko tilanteet niin jännittäviä, että pissahätä tulee nopeammin kylässä. Kotiin ei ole tehty sitten kolmenkuukauden iän jälkeen mitään sisälle ja vieraissa näin kolmekuukautta jälkikäteen tehdään edelleen milloin sohville, matoilla ja sängyille.

bamse leikkii Mutta tässä suurimmat ongelmat mitä ollaan Bamsen kanssa kohdattu ja pidän näitä todella pieninä juttuina.

Minkälaisia ongelmia sä olet kohdannut koirasi kanssa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti