perjantai 3. marraskuuta 2017

KOIRAN KANSSA MUUTTAMINEN

koiran kanssa muuttaminen Kolme viikkoa ollaan nyt asuttu uudessa asunnossa. Koiran kanssa muuttaminen tuli siis tutuksi. Kaikki ei mennyt ihan just suunnitelmien mukaisesti ja olihan muuttopäivänä sentään perjantai 13. Bamse oli tarkoitus laittaa hoitoon, mutta viimehetkillä hoitopaikkaan tulikin muuta ja Bamse piti ottaa muuttoon mukaan.

Hain avaimet uuteen asuntoon Bamse takakontissa ja neljä banaanilaatikkoa takapenkeillä. Suunnitelmana oli sahata edestakaisin autolla hakemassa pientä kamaa, sillä avopuolison työpaikan pakettiautoon ei paljoa tavaroita kerralla mahtunut. Avaimet saatuani kävin uudessa asunnossa vidäkseni laatikot sinne ja hakemaan lisää. Asunto oli niin likainen ja puutteita täynnä, että teki mieli itkeä. Mikä hiton lopputarkastus? Ei asunto ollut sitä nähnytkään. No eikun soittamaan isännöitsijälle, mutta kukaan ei vastaa puhelimeen. Siivouskamat vanhasta kämpästä ja siivoomaan uutta, vaikka muutakin tekemistä olisi ollut. Onnekseni sain hieman siivousapua.

siperianhusky tyyny Bamse innoissaan haisteli uuden asunnon joka nurkkauksen ja oli mukana siivoustalkoissa. Muihin huoneisiin ei pystynyt sekuntia kauemmaksi jäämään, jos en ollut mukana huoneessa. Kolmen tunnin jälkeen, kun mun siivousapu lähti asunnosta ja jäätiin Bamsen kanssa kahdestaan neljää muuttolaatikkoa ja siivousämpäriä lukuunottamatta täysin tyhjään asuntoon. Vasta tässä kohtaa Bamse rauhottui paremmin ja pisti edes silmiä kiinni. Varmasti ollut pennulle rankkaa. Kun pojat alkoivat kantaa tavaraa sisään, täytyi mun pitää Bamsesta kiinni, kun innoissaan halusi hän vain pyöriä jaloissa, joka ei tässä kohtaa olisi ollut yhtään turvallista.

Kun itsessään ovissa ramppaaminen ja tavaroiden kantelu oli ohi ja alettiin purkamaan tavaraa, oli Bamse ihan mukana hommassa ja koko pää löytyi etenkin kuivaruokalaatikosta. Mun mielestä siis ei koira ollut muutossa lähes ollenkaan tiellä tai en pitänyt sitä hankalana, vaikka jatkuvasti samassa tilassa olikin.

Kaksi ensimmäistä yötä meni uudessa kodissa hieman levottomasti ja Bamse ei päästänyt silmistään meitä koko päivinä. Nykyään hän jo nukkuu eri huoneissa missä me ja jatkuvasti ei tarvitse olla iholla. Sopetuminen on toteutunut oikein hyvin, vaikka eihän koira paikkaan kiinny vaan tavaroihinsa sekä laumalaisiinsa. bamsen kanssa muuttaminen Onko sulla ollut koira mukana muutossa? Miten se meni?

4 kommenttia:

 1. Me ollaan muutettu useampaan kertaan koirien kanssa. Tavaroiden kantamisen ajan ovat yleensä vanhassa asunnossa häkissä, muun ajan pyörivät jaloissa enkä koe niitä mitenkään häiriönä. Yhdessä muutossa auto petti ja viimeiset tavarat Tore sai vetää pulkan kanssa uudelle asunnolle, onneksi oli lunta ja vain pikkusälää jäljellä :D Noi osaa onneksi olla rennosti missä vaan, ainoastaan parit ensimmäiset yksinolot vieraassa paikassa saattaa olla hankalia, siks koirat tulee uuteen asuntoon vasta viimeisessä kuormassa jos ei ole mahdollista ottaa niitä jokaiselle kiepille mukaan.

  Ollaan muutettu vaan saman kaupungin sisällä, pidemmän matkan kohdalla pitäisi ehkä miettiä jotain hoitopaikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voi ei tuo auton hajoaminen! Onneksi Tore oli mukana niin saitte sitten just sen pulkan avulla lopun pikkutavaran uuteen asuntoon. Mä olin kokoajan Bamsen kanssa uudessa asunnossa, just siks kun ei tiennyt miten reagoi esim tyhjässä asunnossa yksin olemiseen. Täällä kans vain saman kaunpungin sisällä ja tuskin koskaan mitään pidempää muuttoa :)

   Poista
 2. Me ollaan muutettu meidän chihuahuan kanssa kahteen kertaan, ja molemmilla kerroilla on mennyt tosi hyvin! Molemmilla kerroilla koira oli siinä iässä, että pelättiin paljon murrosikäisen poikakoiran merkkailuja sisälle, mutta vältyttiin niiltä onneksi ihan kokonaan. Hauskinta oli tuo meidän viimeisin muutto vuosi sitten, kun saatiin vihdoin lattiaan asti lasitettu parveke ja voi apua se koiran reaktio siihen :D Misha oli siellä aluksi kauhean pelokas ja meni eteenpäin ryömien, eli siis selvästi pelkäsi eikä tajunnut niitä laseja. Mutta sitten, jätettiin se yksin parvekkeelle testiksi ja jäin ikkunasta katsomaan, niin heti parvekkeen oven sulkeutuessa Misha vaan nosti päänsä ja itsensä lattiasta ylös, kiersi parvekkeen kerran ja sitten istui ihan kiinni lasiin katselemaan ulos :D Nää on varmaan taas näitä chihu-juttuja, kun ensin pitää esittää niin avutonta vaikkei hätää olisikaan hahah.

  Tästä tuli nyt tosi pitkä kommentti, mutta anyways, tosi hyvä postausaihe ja huippua että teillä meni noinkin hyvin tuo muutto! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans kuumottelin sitä, että merkkaaileekohan Bamse sisälle uuteen asuntoon, mutta selvittiin myös siltä. Siis mitää? Hauska tuo Mishan reaktio ja luulis, että olis menny just toisin päin, että sillon on kaikki ihan fine kun ootte paikalla ja pelokas vasta kun oven laittaa kiinni. :D

   Just ihanaa, kun kirjotit pitkän kommentin. Näitä on niin kiva lukea <3

   Poista