perjantai 13. lokakuuta 2017

HIHNASSA KULKEMINEN

hihnassa kulku Mä oon törmännyt moneen otteeseen, kun esim netissä sanotaan, että hihnassa kulkeminen siperianhuskyn kanssa on ongelma. Husky vetää hihnassa jne.. Mä myös koirapuistossa törmäsin muutama kuukausi sitten huskyn omistajaan, joka kivenkovaa väitti mulle, että husky ei opi kulkemaan hihnassa koskaan. Naurahdin asialle ja kerroin, että ei meillä ainakaan enään mitään pahaa ongelmaa ole meidän vajaalla neljä kuukautisella ja perheeni edellinen husky käveli kylki reidessä niin kauan kunnes huudahti vapaa.

Kuten internetin ihmeellinen maailma ja oma mieli sanoo, että vetämiselle löytyy aina jokin syy. Useimmiten kurittomuus, koiran uteliaisuus tai kipu, jota koira tuntee. Meillä vetäminen alkoi pikkuhiljaa hellittää tutuilla reiteillä ja seuraamisen opettelulla. Uusille reiteille menemisessä tuli kuitenkin kiire helposti ja vetäminen jatkui. Kyllä sitä moneen otteeseen hermonsa meinasi menettää Bamsen hihnassa kulkemisessa, mutta kyllä se sitten palkittiin.

Mua huoletti kamalasti pennun niska ja kaula sen kamalan vetämisen kannalta ja välillä taas pientä ei saanut liikkumaan, kun halusi jäädä istuskelemaan vartiksi ja katselemaan maisemia. Tässä tilanteessa hihnasta ei voinut nykäistä menemisen merkiksi, sillä kaulapanta saattaa murtaa nikamia, jos koiraa nykii lenkillä. Päätettiin, että ostetaan hyvät istuvat ja pehmeät valjaat, jotta vetäminen ei satuta pikkuista. Ostettiin Rukan valjaat ja lenkille lähdössä BUUM vetäminen loppui täysin. Kyllä, vaihdettiin kaulapanta hyviin istuviin ja pehmeisiin perus valjaisiin ja hihnassa kulkeminen alkoi sujua nätisti. Bamsen vetämisen syy oli siis kipu kaulan ja niskan alueella, joka loppui kun valjaat saatiin päälle. Ehkä elämäni paras ostos ikinä.

Mä oon myöhemmin puhunut mun uuden tuttavan kanssa, joka omistaa myös huskyn, että hänen kaksivuotiaan kanssa kävi samallailla, että kaikkea kokeiltiin kuonopannasta vedonestovaljaisiin, mutta normi hyvät istuvat valjaat pelastivat kaiken ja vetäminen rauhottui.

Tottakai meilläkin pentu vetää välillä mm. koirapuistoon, mutta se on pientä siihen mitä se vetäminen aikaisemmin oli.
hihnassa kulkeminen

Mites vedetäänkö teillä hihnassa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti