keskiviikko 6. syyskuuta 2017

KOULUTUSKUULUMISIA - PENTUKURSSI KÄYTY

pentukurssi Viime sunnuntaina oli viimeinen koulutuskerta ja nyt on pentukurssi käyty kunnialla läpi. Suoritettiin siis täällä Tampereella Koirakoulu Vuhuussa sellainen reilu kuukauden mittainen pennun arkitottelevaisuus kurssi, joka oli aina sunnuntaisin puolen tunnin ajan.

Tää kurssi ei ollut ehkä loppujenlopuks just se mitä haettiin, kun eniten käytiin läpi just kuinka opettaa pennulle katsekontaktia ja istumaan menemistä. Meillä Bamse ei pienen elämänsä aikana ole kuitenkaan alunperinkään saanut edes ruokaa ilman katsekontaktia. Tosi hyvää pientä nippelitietoa kurssilta kuitenkin sai ja esimerkiksi koirien kohtaamiset ja ohitukset menevät nyt huomattavasti hienommin kuin ennen kurssia. 

Tykkäsin todella paljon etenkin siitä, että ryhmät pidetään pieninä: max. viisi koiraa ryhmässä, joten kouluttajan on helppo myös antaa yksilöllisiä vinkkejä koirakoille. Plussaa myös siitä, että kurssit on sisällä hallissa, jossa tekonurmi.

Puhuttiin kouluttajan kanssa myös juttuja ja näillä näkymin ollaan alottamassa Bamsen kanssa Rally-tokon alkeet jossakin vaiheessa. Ei ehkä luontaisin laji huskylle, mutta kisaaminen ei ole mun tavoite vaan hauska harrastaminen koiran kanssa! Vetämistäkin voidaan alkaa harjoittelemaan vasta joulu-tammikuussa, joten ennen sitä jokin yhteinen harrastus voisi olla juurikin Rally-toko. 

2 kommenttia:

  1. Rally-toko on kiva laji! Huumorintajua täytyy huskyn kanssa olla kun jotain tämäntyyppistä aloittaa, mutta rally-toko onkin ollut meille sellainen kiva sivuharrastus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu sen olen tiedostanutkin, että kireellä ja vakavalla mielellä ei kannata mitään tommosia huskyn kanssa harrastaa. Kisaaminen ei täälläkään mielessä ole ollut, mutta harrastuksena :) Kiitos kivasta kommentista Johanna!

      Poista