maanantai 18. syyskuuta 2017

KÄSKYT JOITA BAMSE OSAA

Ennen Haskisti blogin aloitusta, kun vielä kirjottelin Bamsen juttuja omaan lifestyleblogiin mä kysyin lukijoilta tässä postauksessa, että minkälaisia koirajuttuja te haluaisitte lukea? Temput joita Bamse osaa oli yksi idea ja sen halusinkin toteuttaa. Paljon oli myös muita kivoja ehdotuksia ja ehdottomasti niitäkin toteuttelen myöhemmissä vaiheissa. Postaus sisältää lähes kaikki käskyt joita ollaan opeteltu.bamse metsässä

KÄSKYT JOITA BAMSE OSAA

Istu - Tämä oli ensimmäinen käsky, jonka Bamse oppi
Moro - Tamperelaisittain ollaan opetettu Bamse antamaan tassua käskystä Moro!
Toinen - Toinen sanasta Bamse antaa toisen tassun ja samalla käskyllä saa ns. "vuorottelemaan" tassujen antoa.
Maahan - Tämä oli ehkä vaikein käsky opettaa Bamselle. Edelleen joutuu välillä vähän osottelemaan lattiaan päin käsillä, että tajuaa mitä on tehtävä.
Odota - Tää oli hyvä, että opetettiin heti, sillä meillä ei saada mitään periksi jos ei hetkeä odoteta. Pystyn poistumaan huoneesta ja tulla takaisin ja Bamse odottaa edelleen.
Ole hyvä - Kun saa ottaa esim ruuan, herkun tai lelun.
Vapaa - Kun ei tarvitse enään noudattaa jotain tiettyä käskyä kuten mm. odottaa.
Seuraa - Vierellä kulkeminen hihnassa lenkillä. Bamse ottaa katsekontaksia, jolloin palkitaan. Hieman vaiheessa vielä, mutta seuraa jo monta sataa metriä.
Tule tänne näin - Luoksetulemisen käsky sana.
Hop - Kun hypätään esimerkiksi auton takakonttiin tai sieltä pois. Erilaiset esteet metsässä mm. kaatuneet puut ja niiden yli hyppääminen.
Mennään - Lenkillä käytetään sanaa, kun jää esimerkiksi pitkäksi aikaa haistelemaan ja tällä sanalla jatketaan matkaa. Lenkille lähdössä käytetään sanaa mennään myös. 
Kato - Yleensä muodossa Bamse kato niin pikkunen tajuaa ottaa katsekontaktia.
Ei - Yleinen kieltosana.
Irti - Kun täytyy päästää irti mm. mun tavaroista tai välillä leluista.
Mene pois - Käytetään mm. tilanteissa, kun syödään ja Bamse tulee kerjäämään. 

husky metsässä Listassa oli ainakin lähes kaikki käskyt mitä tuo herra husky osaa tällähetkellä. Paljon on vielä käskyjä joita pitäisi opetella ja joita haluan opettaa Bamselle. Seuraava ainakin mikä täytyy on sivulle käsky, jossa koira tulee istumaan viereen. Bamselle on se ollut hankalaa, sillä haluaa aina tulla suoraan eteen istumaan, jotta katsekontaktin saaminen olisi helppoa. Poikaystävä haluaisi opettaa sen lengendaarisen PAM käskyn, jossa osoitetaan koiraa sormella ja koira kaatuu maahan.
bamse metsälenkillä Kuvista kiitos muuten äidilleni, kenen instagram käyttäjän löydät tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti